Hushållningssällskapet Västra: GoGlad – spelappen för odling och rörelse lanseras i vår

GoGlad är ett digitalt spel i form av en app som gör livet både rörligare och roligare. Hushållningssällskapet Västra har under tre år utvecklat detta unika spel som ska öka motivationen till rörelse genom gamification.

GoGlad kombinerar och anpassar det bästa från andra digitala spel och kan liknas vid en korsning mellan spelen Pokemon Go, Farmville och Geocaching. Appen är fullständigt fokuserad på glädjefylld användarnytta för alla som behöver extra motivation för att få till den viktiga fysiska aktiviteten i vardagen. Virtuella grödor odlas på fysiska platser, dit spelaren tar sig för att skörda sina plantor och omvandla dem till spännande maträtter.

       

GoGlad kan spelas på olika svårighetsnivåer, med fler eller färre funktioner allt efter egen lust och förmåga, och det finns stöd av text eller tal. Det går både att spela enskilt eller tillsammans med någon på var sin mobil som en rolig aktivitet. Den primära målgruppen är ungdomar och vuxna med kognitiva funktionsvariationer men är ett roligt spel för alla.

Ju mer man är ute och går, desto fler frön får man. Sedan gäller det att ta sig tillbaka till samma plats och ta hand om sina växter, för att så småningom kunna skörda sina grönsaker eller frukter och omvandla dem till spännande maträtter i appen. Spelet har även en social funktion genom att vänner kan läggas till och man kan hjälpa varandra att sköta växterna. Vännerna, olika event och belöningar ger extra krydda till spelet.

GoGlad är finansierad av Allmänna Arvsfonden och under våren lanseras spelet som kommer att finnas för nedladdning där andra appar finns.

Läs mer på goglad.nu eller kontakta projektledare Cecilia Sassa Corin, cecilia.corin@hushallningssallskapet.se